De allerlekkerste Turkse Pizza voor een goed herstel

thumb_Pizza 3_1024 (1)

Ben jij weer heel lekker bezig geweest deze week in de gym? Al dat trainen is natuurlijk hartstikke leuk maar soms wil je er ook gewoon goed van herstellen. Voedsel kan jou daarbij helpen! En laat ik deze week een van mijn lievelings-recepten met je delen zodat jij vanavond een makkelijke, lekkere en voedzame maaltijd naar binnen kunt schuiven. Het moet niet gekker worden.

Even wachten… pizza

Ik ga altijd vrij goed op pizza. Pizza eten is het equivalent van een-armige muscle-ups (vooral het dramatische muziekje is prachtig) maken terwijl je aangemoedigd wordt door alle Victoria Secret Angels. Als jij dat ook wel eens meemaakt dan weet je hoe dat voelt.
Van de pizza is ook nog een Turkse variant die je vaak in vrij schimmige tentjes kun aanschaffen. Prima natuurlijk maar beter maak je ze zelf zodat ze 1. veel lekkerder en 2. vooral ook veel gezonder zijn. Over dat lekker hoef je zeker niet te twijfelen aangezien ik het recept geleend heb van een bekende TV-chef genaamd Jamie O. te E. Het allermooiste is daarbij ook nog dat je dit in 15 minuten op tafel moet kunnen zetten. Dat is mij overigens nog nooit gelukt, maar ik heb Fran ook nog nooit in 3 minuten kunnen doen terwijl dat wel kan.
Jij zit vanavond zeker weten te glunderen als een kind zo blij, als je dit op je schoot hebt staan terwijl je naar Studio Sport aan het staren bent. En je moe-getrainde guns zullen blij zijn met alle voedingsstoffen die ze aangevoerd krijgen.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Voor de pizza’s

  • Olijfolie
  • 250-350 gram gehakt – volgens het recept lamsgehakt, maar rundergehakt of vegetarisch gehakt kan ook
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel zoet paprikapoeder
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 citroen of citroen-sap
  • 2 tenen knoflook
  • 2 grote of 4 kleine bloem of volkoren tortilla’s

Voor de salade

  • 4 lente-uitjes
  • 1 groene paprika
  • 1/4 komkommer
  • 3 tomaten
  • Sla (little gem of romaine)
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 1/2 bosje verse dille
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 50g feta
  • Eventueel 1 avocado

Voor erbij:

  • Hummus
  • Sweet chili-saus
  • Sambal of ingelegde pepers als je van scherp houdt

Keuken-benodigheden

  • Oven
  • Keukenmachine
  • Koekenpan
Hoe je ze creërt 
  • Verwarm de oven voor op 240 graden.
  • Zet deze classic op.
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe daar het gehakt, peper en zout, komijnzaad, rozemarijn-takjes en paprikapoeder bij.
  • Verkruimel de walnoten erbij.
  • Bak dit rul en laat het goudbruin worden.
  • Maak ondertussen de lente-uitjes schoon, verwijder de zaadjes en het steeltje van de paprika, snijd alle groenten en kruiden voor de salade in de keukenmachine en doe dit in een kom.
  • Snij de knoflook fijn en doe dit bij het vlees in de pan.
  • Roer er de tomatenpuree door, samen met het citroensap en haal de pan van het vuur.
  • Spreid het gehaktmengsel over de tortilla’s met de achterkant van een lepel.
  • Zet ze vijf minuten in de oven.
  • Maak de salade aan met de extra vierge olijfolie, peper en zout en de rodewijnazijn.

Haal de pizza’s uit de oven als ze een beetje bruin zijn geworden, doe de hummus, sambal en chili saus erover, gooi er flink wat van de salade op, verkruimel de feta en rol ze eventueel op. Ik gooi er meestal zoveel salade op dat ik ze niet meer kan oprollen maar dat terzijde. Eet smakelijk!

Op welke recepten ga jij heel goed? Laat het me hieronder weten.

> Wil je het kookboek met dit recept hebben? Je kunt ‘m hier kopen.

Lekker social doen en FIT-MAN volgen? Dit kan op:
Delen is natuurlijk gratis, klik op een van de knoppen:

Éen reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *